Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ериксон: Заубер вече не се бори за оцеляване

Ериксон: Заубер вече не се бори за оцеляване

56
0

Екипът на Заубер вече не се бори за оцеляването си във Формула 1. Това заяви пилотът на тима Маркус Ериксон преди началото на състезателния уикенд в Китай. В предишния кръг в Бахрейн шведът завърши на 9-а позиция, печелейки първи 2 точки за тима тази година.

В края на миналия сезон тимът сключи дългогодишно сътрудничество с Алфа Ромео, което включва стратегическо, търговско и технологично партньорство и обмен на инженерно и техническо ноу-хау. Моторите на Ферари, които тимът получава, вече носят името Алфа Ромео, като са актуалните от тази година.

В резултат тимът изглежда доста по-конкурентно тази година, като Ериксон изпълни успешно тактиката само с един питстоп на Сахир, стартирайки с гумите софт, след което ги смени с медиум и с тях изкара до финала. Така той спечели много позиции, а освен това се възползва от отпаданията на Райконен и пилотите на Ред Бул.

„Тази година е като нова глава за нас. Много неща се промениха през зимата, особено с идването на Алфа Ромео, обясни Маркус. – Много нови хора дойдоха в екипа. Това бе голяма промяна и може да се усети вътре в тима. Може да се усети, че сега мотивацията е на много високо ниво.

Хората отново имат вяра и искат да напреднем в решетката. През последните години беше въпрос на оцеляване. В екипа не се натискаше много за подобряване на представянето, а за това да се спасим. С тази нагласа беше трудно да постигаме резултати. Сега е различно и вече гоним резултати.”

Шведът каза още, че използването на последната спецификация на двигателя на Ферари от тази година е помогнало Заубер да направи голяма стъпка напред по отношение на скоростта, като в екипа вече не се опитват да компенсират изоставането в мощността, каквото е имало до 2017 г.