Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Eриксон вярва, че Заубер е на прав път

Eриксон вярва, че Заубер е на прав път

21
0

Шведският пилот Маркус Ериксон заяви, че има пълно доверие в тима на Заубер и смята, че спечелването на първи точки за сезона просто предстои. Ериксон каза днес на пистата край Остин, че напредъкът с въвеждането на серия от нови детайли в колата е очевиден и че всички промени са в правилна посока. Колата използва от няколко състезания нови крила, под, дефлектори.

„Ясно е, че нашата цел е спечелване на точки и мисля, че след последните промени се доближихме до тимовете в средата на колоната, но все пак битката е изключително оспорвана и всяка позиция се печели трудно“, каза той.

На въпрос на ClubS1 до колко новите детайли са променили поведението на колата и работата с гумите, Маркус отговори, че няма пряко усещане за промяна в колата, но времената са много по-добри, а загряването на гумите става по-бързо

„Нужно ни е още време, за да разберем всичко. продължи Ериксон. – Знаете, че нашето шаси не се развиваше с месеци и сега имаме много работа по него и от гледна точка на базата за 2017 г.“

В тази връзка Ериксон обясни още, че има пълно доверие в избора на тима си, да остане със задвижващи системи на Ферари и през 2017 г. със спецификацията им тази година.

Това решение бе взето отдавна и от гледна точка на тима е напълно разумно, защото проблемът ни този, а и миналия сезон беше шасито, а не задвижването, каза още той.- Не мисля, че опитът на Торо Росо може да бъде валиден и за нас, защото при тях колата просто си е достатъчно добра, за да има значение.“

Въпреки трудната година Ериксон е уверен в доброто бъдеще на тима от Хинвил, който бе купен от швейцарска финансова група, в която имат инвестиции и част от компаниите, които стоят зад него.

Любопитно е обаче, че въпреки това Ериксон и неговият мениджмънт са имали разговори и с други екипи относно бъдещето на шведа. В същото време неговият съотборник Фелипе Насър води усилени преговори с Уилямс за място в тима.