Начало MotoGP News Еспаргаро начело след първите две тренировки на Херес

Еспаргаро начело след първите две тренировки на Херес

133
0
Алейш Еспаргаро, Априлия
Алейш Еспаргаро, снимка Априлия

Алейш Еспаргаро зае първата позиция след края на първите две тренировки на пистата Херес. Пилотът на Априлия записа най-бързата обиколка за 1:36.708 мин. Втори завърши неговият съотборник Маверик Винялес. Третото място бе заето от Дани Педроса с КТМ.

Херес приема четвъртия кръг от сезон 2023 в MotoGP. Испанското трасе по традиция е домакин на първия испански старт от световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ. Пистата Херес е разположена в Андалусия и е с дължина 4.424 км

Уикендът на Херес бележи завръщането на Дани Педроса (КТМ), Енеа Бастианини (Дукати) и Икер Лекуона (Хонда). Тримата ще се присъединят към останалите състезатели. Междувременно от шампионата продължават да отсъстват Марк Маркес (Хонда) и Пол Еспаргаро (Tech3 GasGas).

Времето преди началото на първата тренировка на Херес бе с частична облачност. Температурата на въздуха бе 22 градуса, а тази на асфалта 27. Състезателите от MotoGP веднага напуснаха своите гаражи след светването на зеления светофар и започнаха да работят по зададените си програми.

Педроса показа отлична скорост в първата тренировка на Херес. Това е първо участие за испанецът от Гран при на Щирия 2021. Тогава той се включи с уайлдкард и финишира десети. Сега испанецът даде най-доброто време в сесията, следван от Мартин и Накагами. Четвърти и пети завършиха Марини и Еспаргаро.

Условията преди началото на FP2 на Херес бяха коренно различни в сравнение с тези в FP1. Температурата на въздуха бе 33 градуса, докато тази на асфалта- 49.

Еспаргаро показа добра скорост по време на сесията. Междувременно Лекуона падна на 13-ти завой и предизвика червен флаг и спиране на втората тренировка на Херес.

В крайна сметка Еспаргаро и Винялес заеха първите две позиции и изглеждат фаворити за спечелване на утрешната квалификация. Последното място на първа редица е заето от Педроса. На втора редица се класираха Хорхе Мартин (Прамак Дукати), Джак Милър (КТМ) и Йохан Зарко (Прамак Дукати). Третата редица бе заета от Мигел Оливейра (RNF Априлия), Алекс Маркес (Грезини Дукати) и Такааки Накагами (LCR Хонда), а десети е Лука Марини (VR46 Дукати).