Начало Top Moto News Еспаргаро най-бърз след петъчните тренировки в Каталуния

Еспаргаро най-бърз след петъчните тренировки в Каталуния

8
0
Алейш Еспаргаро
Алейш Еспаргаро, снимка Априлия

Алейш Еспаргаро най-бърз след петъчните тренировки в Каталуния. Пилотът на Априлия записа обиколка за 1:38.562 мин. Втори на 72 хилядни от времето на Еспаргаро остана Брад Байндър с КТМ, следван от Педро Акоста от тима на Tech3 GasGas.

Каталуния е домакин на шестия кръг от сезон 2024 в MotoGP. Събитието се провежда на едноименната писта с дължина 4.567 км и разположена близо до град Монтмело. Това е второто от общо четири надпревари от тазгодишната кампания, които се провеждат в Испания.

Условията преди началото на първата тренировка в Каталуния бяха добри. Температурата на въздуха беше 22 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 43. Над трасето имаше облаци, но въпреки това нямаше сериозна опасност за валежи

Рейс уикендът в Каталуния е изключително специален за Алейш Еспаргаро. По-рано пилотът на Априлия обяви, че слага край на кариерата си след старта във Валенсия. Той не отхвърли идеята да стане тестов пилот в бъдеще. Този уикенд Еспаргаро се състезава със специална каска и се надява да повтори успеха от миналата година.

Мартин записа най-доброто време в първата свободна тренировка за Гран при на Каталуния. Пилотът на Прамак Дукати се надява да запише още един силен резултат. Мартин спечели спринта и основното състезание във Франция. Зад него финишираха Марк Маркес, Байндър, Акоста и Еспаргаро.

Условията преди старта на толкова важната втора петъчна тренировка бяха малко по-добри. Температурата на въздуха беше 22 градуса, а тази на асфалта- 43. Над трасето продължаваше да има облаци, които обаче не криеха опасност за дъжд.

Малко преди старта на сесията стана ясно, че Щефан Брадл няма да кара в сесията. Пилотът на Хонда кара този уикенд с уайлдкард.

Еспаргаро направи най-добрата обиколка във втората тренировка за петъчния ден в Каталуния. Пилотът на Априлия подобри рекорда на трасето и е сериозен претендент за утрешната квалификация. Втори и трети финишираха Байндър и Акоста.

Следващите три места бяха заети от Франческо Баная (Дукати), Джак Милър (КТМ) и Хорхе Мартин (Прамак Дукати). Директно участие в Q2 утре си осигуриха още Франко Морбидели (Прамак Дукати), Енеа Бастианини (Дукати), Алекс Ринс (Ямаха) и Маверик Винялес с Априлия. Марк Маркес (Грезини Дукати) отново остана назад и ще трябва да премине през първия сегмент от квалификацията в Каталуния.