Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Естебан Окон подписал договор с Форс Индия

Естебан Окон подписал договор с Форс Индия

49
0

Естебан Окон вече е подписал договор с Форс Индия за 2017 г., твърди испанското издание Formula Rapida. 19-годишният французин, който от Гран при на Белгия кара за Мейнър, бе считан за един от основните фаворити за мястото в екипа на Виджай Маля. А то се освободи, след като Нико Хюлкенберг разтрогна договора си и премина в Рено.

Окон е протеже на Мерцедес, а Форс Индия получава задвижващи системи именно от немския концерн. Затова не е изненадващо, че ще намери място именно там. Смята се, че с наемането на Окон индийският тим може да получи и намаление на цената за задвижващите системи за следващия сезон.

Окон, който прави тестове за Форс Индия на Каталуня миналата година, бе кандидат и за място в Рено, като при това развитие според изданието основният претендент за кокпита във френския тим ставал сегашният титуляр Кевин Магнусен. Малки шансове имал и руснака Сергей Сироткин.

Магнусен от своя страна пък води преговори и с Хаас. Това потвърди спортният директор на американския тим Гюнтер Щайнер. Датчанинът е сред тримата основни кандидати да станат съотборници на Ромен Грожан. Другите два варианта са Джолион Палмър и досегашния титуляр Гутиерес.

„Ние говорихме с Кевин, както го сторихме и с някои други пилоти, каза Щайнер. – В нашия списък вече не фигурират 10 имена, както беше доскоро. Сведохме ги до две или три, но все още водим преговори. Гутиерес още е вариант.”