Начало WRC News Еванс и Мартин бяха по-бързият екипаж, призна Нювил

Еванс и Мартин бяха по-бързият екипаж, призна Нювил

239
0
Никола Гилсул, Тиери Нювил
Никола Гилсул и Тиери Нювил; снимка: Фабиен Дуфур/Хюндай Моторспорт

Тиери Нювил и Никола Гилсул спечелиха по драматичен начин рали Корсика след обрат в последната отсечка, която бе и пауърстейдж за надпреварата. Екипажът на Хюндай изостана на 11 секунди от Елфин Еванс/Скот Мартин в началото на последния ден, но състезателите на М-Спорт спукаха гума и изостанаха. След това Нювил призна, че съперниците им са били реално по-бързи.

„Невероятен, фантастичен резултат!”, възкликна Нювил след финала. „Разочарован съм за Елфин и Скот. Водехме невероятна битка и те определено бяха по-бързият екипаж. Ние всъщност не знаехме какво е станало, докато не видяхме механиците си на финала. Натиснах здраво в пауърстейджа и спечелените през изминалия уикенд точки са много важни за шампионата. Резултатът е доказателство за свършената в Хюндай работа. Може да не бяхме с най-добрата скорост, но имахме значителен напредък в представянето си на асфалт. А и ралито не приключва чак до самия финал!”

След победата в Корсика Нювил оглави генералното класиране с 82 точки

Резултатът е 11-а победа за Хюндай в световния рали шампионат (WRC), втори успех в Корсика и първи за сезон 2019 г.

„На финала бяхме първи, но не можем да кажем, че спечелихме това рали”, заяви шефът на екипа Андреа Адамо. „Наследихме победата в резултат на проблем за основния ни съперник. Второ място щеше да е окуражаващ резултат. Трябва да си най-бърз, за да победиш, а в конкретния случай не бяхме. Въпреки това първото място е много положително за отбора. И все пак трябва да сме наясно какво точно е представянето ни.”