Начало Formula E News Еванс остава част от тима на Ягуар Рейсинг

Еванс остава част от тима на Ягуар Рейсинг

102
0
Мич Еванс
Мич Еванс, снимка Ягуар Рейсинг

Мич Еванс остава част от тима на Ягуар Рейсинг във Формула Е. Новозеландецът подписа нов многогодишен договор и ще остане в редиците на британския тим и през следващите няколко сезона в световния електрически шампионат. Еванс ще има нов съотборник, който ще бъде обявен своевременно.

Еванс е един от най-опитните пилоти във Формула Е. Новозеландецът направи дебюта си с екипа на Ягуар Рейсинг през сезон 2016-2017 г. Оттогава той е част от редиците на британския екип. До този момент Еванс спечели 10 състезания и записа общо 24 подиума. 29-годишният състезател финишира на трета позиция в последната кампания във Формула Е

Новият договор ще затвърди дългото партньорство между Еванс и Ягуар Рейсинг на стартовата решетка във Формула Е. Догодина новозеландецът ще има нов съотборник след новината за напускане на Сам Бърд. Британецът си тръгна от екипа след последното състезание в Лондон. Очакванията са новият съотборник на Еванс да бъде Ник Касиди, който напусна тима на Енвижън Рейсинг. Очаква се неговото място да бъде заето от Робин Фрайнс. Нидерландецът напусна екипа на Abt Cupra и сега ще се завърне в стартия си отбор.

„Аз съм част от екипа на Ягуар Рейсинг от 2016 г. насам. Това  беше естественият избор да продължим успешното си партньорство заедно“, сподели Еванс.

„През последните седем години преживяхме невероятни моменти. С нетърпение очаквам да напишем следващата глава заедно. Горд съм, че се състезавам за Ягуар и играя своята роля с отбора в стратегията „Reimagine“ на екипа“, добави новозеландецът.

„За мен е огромно удоволствие да потвърдя, че Мич остава ключова част от нашия тим за световния шампионат на Формула Е през 2024 г. и след това“, каза Джеймс Бракли.

„Мич е неизменна част от екипа, откакто Ягуар се завърна към състезанията през 2016 г. Сега той е един от най-дългогодишните пилоти в историята на марката. Фактът, че бъдещето ни остава заедно за нова глава, е признание, с което и двамата се гордеем. Еванс неведнъж е доказвал, че е един от най-талантливите пилоти в света. Затова сме доволни, че нашето страхотно партньорство продължава. Радвам се, че ще надградим успехите, на които се радваме досега, и ще се борим заедно за още шампионати“, добави директорът на Ягуар Рейсинг.