Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел с 3-годишен договор с Ферари?

Фетел с 3-годишен договор с Ферари?

30
0

Въпреки че от екипа на Ферари все още няма официално потвърждение за привличането на Себастиян Фетел, в падока това явно е публична тайна. Според германското седмично списание Шпорт Билд, обявилият в петък че напуска отбора на Ред Бул 4-кратен световен шампион във Формула 1 е подписал вече 3-годишен договор с италианците. Контрактът има опция да бъде продължен с още 2 години. Според приближени до Фетел идеята за подобен план идва от кариерата на Михаел Шумахер, който също се нуждаеше от 5 години, за да стане шампион със Скудерията.

Според информацията на германското издание, Фетел е водил преговорите директно с шефа на ФИАТ Серджо Маркионе, който му е обещал заплата от €25 млн. годишно. Плюс премии. Маркионе е обещал на германския пилот, че до три години отборът ще разполага с кола да се бори за титлите.

Предпоставка за привличането на Фетел е разтрогването на договора между Ферари и Фернандо Алонсо. В четвъртък вечерта испанецът е подписал по собствено желание документ за разтрогването на контракта. Според очевидци той е напуснал бесен кабинета на тим шефа Марко Матиачи. Същите тези очевидци са чули и размяна на пиперливи реплики между двамата.

Германците смятат, че без значение колко време ще е необходимо на Фетел за да постигне успех, неговият имидж определено ще спечели.

„Ферари е единственият отбор, в който пилотът е победител, дори и когато не печели“, обяснява световният шампион от 1997 г. Жак Вилньов, син на легендата на Ферари, Жил Вилньов.