Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Оптимизъм във Ферари след първия ден

Оптимизъм във Ферари след първия ден

39
0
Кими Райконен,Фернандо Алонсо

Както всички останали отбори, този на Ферари иска да излезе в лятната пауза с добър резултат от уикенда в Унгария. Основание за тези надежди бяха и постигнатите в днешния ден резултати. Фернандо Алонсо и Кими Райконен се класираха на четвърто и шесто място след първия ден. И докато испанецът изостана с почти секунда от Люис Хамилтън, то Райконен бе на близо 1,3 сек зад пилота на Мерцедес.

„От състезание до състезание принципно няма много промени, но тук за разлика от други трасета петъчния ден е много важен за намирането на оптималния баланс, за да се улесни работата на гумите при тези високи температури“, обясни Алонсо след края на първия ден. „Така че имахме повече работа от обикновено, която за радост донесе добри резултати. Успяхме да подобряваме представянето си опит след опит. Със сигурност имаме още работа за вършене, за да сме конкурентоспособни, но смятам, че сме на правилния път.

Спрямо миналата година сцеплението е по-малко, но това е нормално и е така за всички. Ще се опитаме да настроим колата оптимално за квалификацията и състезанието. Високите температури винаги са предизвикателство за гумите, но прогнозата за утрешния ден е за по-хладно време, а в неделя дори може да вали. Трябва да сме подготвени за всякакви възможни сценарии.“

Райконен както винаги бе пределно спокоен и лаконичен в изказванията си.

„В първата тренировка успяхме да свършим добра работа и да изпробваме различни решения“, заяви финландецът. „Определено се чувствах значително по-добре при управлението на колата, но следобед при втория ми опит с медиум сместа поведението на колата се влоши заради високите температури, докато с меката смес нямаше проблеми.

Във втората сесия направихме дълги серии от обиколки и с двете смеси, като за съжаление се получи проблем със задна лява гума при медиум-а, което ме накара да се прибера по-рано в бокса от желаното. Телеметричните данни не показаха проблем с колата и се надявам да са добро отражение на свършената работа, за да успеем да намерим правилния път за следващите дни.“