Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел се чувства много по-сигурен в колата след последните промени

Фетел се чувства много по-сигурен в колата след последните промени

54
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел обясни тази вечер на Монца, че последните промени в колата му плюс новото шаси са я направили по-удобна за него и това очевидно е видно в последните квалификации и състезания.

– Не съм и очаквал да сме първа редица днес. Опитваме доста нови и различни неща – обясни четирикратният световен шампион. – Някои работят, други не, но като цяло вървим в правилна посока и се чувствам много по-сигурен в колата. Мога да използвам в далеч по-голяма степен потенциала на гумите и това ми дава повече увереност.

Немският пилот каза също така, че за жалост на Монца просто Ред Бул не са имали никакъв реален шанс да се борят със съперниците си със задвижващи системи на Мерцедес, но утре в състезанието се надява, че с Даниел Рикиардо ще могат да спорят поне с пилотите на Ферари и Макларън.

– Реалистично всичко от пето до десето място на грида бе възможно днес, но битката бе особено близка. Срамота е, че се изпускат места за броени десети, но бяхме наясно, че положението ще е такова. Винаги мислиш, че си можел да си по-бърз, когато разликите са малки, но може би крайните ни позиции бяха максимума за днес. Би трябвало да сме по-бързи от Макларън утре, както и вероятно от Ферари, докато Уилямс и Мерцедес са по-напред спрямо нас. Ще внимаваме за нашето състезание – добави Фетел.

Даниел Рикиардо остана девети и заяви от своя страна, че е очаквал трудна квалификация, но въпреки това е разочарован от крайния резултат.

– Девета позиция не е нещо, за което да се вълнуваме. Себ е по-напред, но едва осми, а на целия отбор щеше да хареса, ако бяхме някъде по-близо до топ 5. Знаехме, че не сме в състояние да се борим за първите две редици, но си мислехме, че нещо като шесто място все пак е възможно. Ще стискаме палци темпото утре да е по-добро. Ще се постараем да сторим нещо по този въпрос – сподели австралиецът.

Шефът на тима Кристиан Хорнер също каза, че за тима от Милтън Кийнс представянето в квалификацията днес не е изненадващо:

– Дори класирането в Q3 е резултат само по себе си, така че осми и девети при положение, че пред нас има само болиди със задвижващи системи Мерцедес и едно Ферари, е очаквано класиране. Уверени сме, че състезателното ни темпо е по-добро. Дано направим добър старт и силни първи завои.