Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари смята да продължи програмата си за развитие на млади пилоти

Ферари смята да продължи програмата си за развитие на млади пилоти

78
0

От години екипът на Ферари се опитва да си отгледа кадри, които да заемат място в колите на отбора. Очаква се собствените надежди да бъдат развити до степен да бъдат готови освен да се наложат в отбора също така да се борят и за шампионски титли. Тази програма обаче за момента не дава очакваните резултати. Затова и във финландски медии се появиха слухове, че тя ще бъде закрита. Тези слухове обаче бяха категорично отречени от тим шефа Маурицио Аривабене.

„Това са пълни глупости“, коментира Аривабене по време на уикенда в Белгия. „Работата в академията продължава.“

Така слуховете, че Аривабене и Маркионе предпочитат да използват бюджета на академията за развитието на колата изглеждат безпочвени.

През 2016 г. обаче там могат да настъпят промени. Те ще са главно в състава на пилотите, които академията ще развива. В момента в академията се намират състезателят от GP2 Рафаеле Марсиело, който през май вече направи тестове с кола от Формула 1 и е смятан за следващата голяма италианска надежда, каращият във Формула 3 милиардерски син Ланс Строл, китаецът Гуан Ю Жоу и Антонио Фуоко.

„В края на сезона ще преценим, кои пилоти ще останат и кои нови ще се присъединят към академията“, продължава Аривабене. Най-известните имена израснали в тази академия са мексиканецът Серхио Перес и трагично загиналия Жул Бианки. Мирко Бортолоти, Даниел Зампиери и Брендън Майсано не успяха да покажат необходимите качества, за да стигнат до Формула 1.