Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел защити Аривабене

Фетел защити Аривабене

44
0

Себастиан Фетел защити спортния директор на Ферари Маурицио Аривабене след серията неуспешни състезания за Скудерията в последните 2 месеца. Тимът няма победа от състезанието в Унгария в началото на август.

След надпреварата в Япония тръгнаха слухове, че италианецът може да бъде уволнен от президента Серджо Маркионе и заменен с техническия директор Матиа Биното.

„В миналото Маурицио често е бил критикуван, но той върши добра работа и се превърна в истински лидер“, каза Себастиан пред Ауто Билд.

Маркионе заяви наскоро, че е идиотско да хвърля вината за проблемите само върху един човек и че няма да има промени в управленските постове на тима.

„Няма да има смени. Матиа и Маурицио са замесени в процес на работа, така че да предпочета единия за сметка на другия е леко идиотско, коментира босът. – И двамата са на масата, от която ръководят нашите операции.“

В тази връзка бившият технически директор на Скудерията Рос Браун каза, че тимът трябва да се отърси от неудачите в последните състезания и да завърши силно сезона.

„Тимът е под ненужно напрежение, каза отговорникът по спортните въпроси в F1 пред Speed Week. – Те трябва да бъдат спокойни и фокусирани сега в края на шампионата.“