Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари и Алонсо спорят за $50 млн., твърди Марка

Ферари и Алонсо спорят за $50 млн., твърди Марка

53
0
Фернандо Алонсо

Липсата на каквито и да било официални съобщения относно пилотите на Ферари за 2015 г. и бъдещето на Фернандо Алонсо се дължи на неуточнените финансови взаимоотношения между двете страни.

Според испанския вестник Марка отборът от Маранело трябва да плати на двукратния световен шампион 50 милиона долара компенсация за остатъка от договора му, за да освободи той място за Себастиан Фетел.

Информацията напълно потвърждава тезата, за която писа и списание ClubS1 в последния си 176 брой, че подписани документи между Алонсо и Ферари за разтрогване на договора им изглежда няма, а на Сузука е имало спор между пилота и шефа на тима Марко Матиачи. Ранното оповестяване напускането на Фетел от Ред Бул очевидно е повлияло силно на преговорите на останалите участници в трансферните преговори, но въпреки всичко четирикратният световен шампион вероятно ще бъде обявен за пилот на Скудерията до Гран при САЩ, която е в края на седмицата.

Междувременно от Ауди Спорт отхвърлиха появилия се за пореден път слух, че възнамеряват да участват във Формула 1. Подобни приказки тръгват не за първи път, като този път дори включваха Алонсо – вследствие на това, че бившият шеф на Ферари в F1 Стефано Доменикали ще работи в компанията от Инголщадт.

– Подобни слухове витаят от няколко години. Това все още е чиста спекулация без каквото и да е основание. Участваме в шампионата за състезания за издръжливост, DTM и GT, като през 2015 г. ще добавим към тази програма и Ауди Спорт ТТ Къп – заяви говорител на компанията.

Името на Алонсо се свързва най-често с Макларън, като се твърди, че Хонда са готови да платят каквото неустойка е нужно, за да го привлекат в Уокинг. Рон Денис обаче искал испанецът да сключи тригодишен контракт, докато самият Фернандо търсел вариант да подпише само за година.