Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Феновете трябва да приемат някои промени, обяви Чейс Кери

Феновете трябва да приемат някои промени, обяви Чейс Кери

64
0
Чейс Кери
Чейс Кери, снимка: Виктор Алекян

Изпълнителният директор на F1 Чейс Кери заяви, че феновете на спорта трябва да приемат някои промени, за да станат състезанията по-добри.

В последните седмици Liberty Media понесоха много критики заради това, че според привържениците, те се опитват да променят твърде много неща в F1.

Сред промените са премахването на момичетата от стартовата решетка и преместването на повечето състезания в Европа с 1 час и 10 минути по-късно.

„Феновете са изключително важни за нас, каза Кери пред Sport Bild. –  Така както тези в Европа и Германия. Мотото ни е: играем същата игра, но с различен подход. Искаме да създадем продукт, който включва всичко, с което феновете са израснали.

Но ако няма промени, не можем да се развиваме. Дори самият Бърни Екълстоун каза през 2016 г., че той не би си купил билет за състезание. Спортът беше в негативна спирала и ние трябваше да я прекъснем.“

Кери заяви още, че се надява на повече драма в състезанията през тази година спрямо миналия сезон, е не само битка между Хамилтън и Фетел. Той би искал някой пилот от по-малък отбор да спечели състезание и да има повече тимове, които да се борят за успехите.