Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Ферари е истинска легенда (видео)

Фетел: Ферари е истинска легенда (видео)

40
0

Себастиан Фетел се запозна с новия си тим Ферари, направи първи тест с отбора (с колата от 2012 г.) и изкара сесия на симулатора в Маранело през изминалия уикенд. След това се видя с новия шеф на екипа Маурицио Аривабене и с президента Серджо Маркионе.

Немският пилот зави, че Ферари е истинска легенда, след като по-рано обясни, че присъединяването му към Скудерията е сбъдната мечта.

– Беше фантастично да дойда тук. Спомням си преди много време, като дете, как преминавайки през Маранело се мъчех да надникна над оградата, така че да съм тук официално, като част от отбора, е фантастично усещане. Възможността да карам болида и да се запозная с екипа бе уникално изживяване. Очевидно е, че цветът е много нов за мен – всички са облечени в червено, но това е нещо специално и нямам търпение за предизвикателствата, които ни очакват през идващите години – каза Фетел.

Четирикратният световен шампион направи сто обиколки на пистата Фиорано в събота с колата на Ферари за 2012 г.:

– Вече е зима и беше доста студено, но чувството бе страхотно. Беше прекрасно пак да съм болид и отново се сетих за времето, когато бях на 11 или 12, мъчещ се да надникна над оградата, да зърна Михаел [Шумахер] как кара на трасето. Сега аз бях този, който управляваше и видях тифозите наоколо. Знаете колко приказки има за Ферари, какво е усещането да караш червен болид и аз мога само да ги потвърдя. Това не са просто истории, а една истинска легенда, която съществува и чувството да станеш част от нея е наистина, наистина специално. Да си в колата, да видиш хората наоколо, как тичат около пистата и се опитват да се покатерят по стените, за да видят автомобила – тук определено има нещо вълшебно. Днес се случи нещо, което никога няма да забравя.