Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел пръв ще тества новия болид на Ферари?

Фетел пръв ще тества новия болид на Ферари?

30
0

Себастиан Фетел пръв ще тества новия болид на Ферари за сезон 2015 г. във Формула 1, твърди немската преса.

Немският Шпорт Билд цитира близки до Скудерията източници, според които четирикратният световен шампион ще е зад волана през първите два дни на теста на Херес, започващ на 1 февруари. Кими Райконен щял да провежда изпитанията на 3 и 4 февруари.

Ферари ще представи новия си автомобил за Формула 1 на 30 януари. Президентът на компанията Серджо Маркионе неколкократно посочи, че 2015-та ще е трудна година за отбора във Формула 1. Той очаква по-добро представяне от тима през втората половина на сезона. Подобно развитие може да не се хареса на Фетел, смята бившият пилот от Гран при Герхард Бергер:

– Ако познавам Себастиан, то той ще тропа с юмрук по масата след четири надпревари, защото няма желание да чака до 2016 г., за да печели.

В същото време анонимен източник от Ред Бул омаловажи присъединяването на Жан-Ерик Верн към Ферари като тест пилот. Френският пилот загуби титулярното си място в Торо Росо, където предпочетоха Макс Верстапен и Карлос Сайнц. След това се изяви в два кръга на Формула Е и после бе обявено, че става част от екипа на Скудерията.

Верн вече започна работа на симулатора в Маранело. Той няколко пъти посочи, че за него е по-добре да работи с голям отбор като Ферари – дори като състезател за изпитания, отколкото да се бори да е на F1 грида с някой малък тим.

Според информацията на Шпорт Билд обаче източникът от Ред Бул заявил, че Жан-Ерик „бе най-лошият ни пилот на симулатора”.