Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел с предварителен договор с Ферари, Хонда иска да откупи контракта на...

Фетел с предварителен договор с Ферари, Хонда иска да откупи контракта на Алонсо

40
0
Себастиан Фетел,Фернандо Алонсо

Себастиан Фетел има предварителен договор с Ферари, твърди италианската преса. Приказките около пазара на пилоти и бъдещето на най-големите звезди продължават, като освен това се разпространява и информация, че Хонда иска да откупи договора на Фернандо Алонсо от Ферари.

Четирикратният световен шампион Фетел е свързван със Скудерията от години, но новият елемент в ситуацията е предполагаемото желание на Алонсо да напусне Маранело. Испанецът разговарял със Серджо Маркионе (шефът на Фиат Крайслер оглавява понастоящем Ферари, като се говори, че готви за поста Андреа Аниели) още преди да замине за Сингапур. Смята се, че двамата са изяснили позициите относно настоящите контракти и какви са намеренията на Скудерията по отношение на пилотите.

Фетел щял да изчака да се изясни ситуацията с Алонсо. Слуховете, че двамата просто ще си разменят отборите, бяха отхвърлени и от Ред Бул, и от самия Фернандо, като при това пилотът бе неспокоен и нервен, коментирайки въпроса. В същото време се твърди, че в Маранело има хора, искащи 33-годишният испанец да бъде заменен с 27-годишния Себастиан. Ники Лауда пък казал на Маркионе, че ако изтърве Алонсо, никога няма да може да оправи тима на Ферари.

Известният журналист Джеймс Алън заяви в свой коментар, че Ферари има нужда от стабилност, но разочарованието на Алонсо е сериозно. Според него предложението на Макларън Хонда към Фернандо е налице, стига испанецът да се навие да работи отново с Рон Денис.

– От Хонда искат Макларън да убедят Алонсо да се върне и това може да наклони везните, но Фернандо се притеснява от липсата на резултати от конструкторския офис в Уокинг. Пристигането на Питър Продрому от Ред Бул е положително, но предсезонните тестове за 2015 г. са само след четири месеца и няма никакви индикации, че Макларън ще наваксат 1,5 сек изоставане – пише Алън. – Според италиански колеги Ферари не иска да даде на Алонсо някои от исканите от него гаранции и той им е казал, че желае да напусне. Ветеранът журналист в F1 Пино Алиеви ми каза, че ако Алонсо иска да напусне преди края на договора си, трябва да плати 30 милиона евро. Хонда без колебание ще ти дадат. Още в дните, когато Рос Браун ръководеше екипа на Хонда в F1, те сочеха Алонсо като основна цел, но никога не успяха да го привлекат. Желанието им не е изчезнало.

Според анализа и Алонсо, и Фетел имат нужда от промяна, а Бърни Екълстоун иска да види Себастиан във Ферари.