Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел благодари на Ферари за победата в Малайзия (видео)

Фетел благодари на Ферари за победата в Малайзия (видео)

51
0

Себастиан Фетел благодари на целия екип на Ферари за победата в Гран при на Малайзия. Четирикратният световен шампион се обърна към служителите на Скудерията на италиански по време на специално събиране в Джестионе Спортива.

„Беше изключително емоционален момент”, заяви немският пилот. „Печелил съм много състезания, но първият успех с Ферари е безкрайно специален. В неделя вечер исках да празнувам с механиците и им казах: „Благодаря много, но желанието ми е да съм един от вас – нищо повече или по-малко. Аз съм част от отбора. На пистата уж съм сам, но всъщност не е така, защото вие винаги сте с мен. Искам да ви благодаря за това, че ми дадохте добър автомобил и мисля – всъщност знам, че ще имаме още много страхотни моменти заедно.””

Кими Райконен се включи в събитието по телефона. Той бе във Финландия за кръщенето на сина му Робин.

Шефът на Ферари Маурицио Аривабене пък повтори, че отборът трябва да продължи да работи концентрирано. По-рано той призна, че е бил развълнуван до сълзи от съобщение, изпратено от Сабине Кем. Мениджърът на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер гледала надпреварата в Малайзия заедно с Корина Шумахер в дома на семейството в Швейцария.

„През цялото време се опитвах да запазя хладнокръвие, но съобщението ме разплака”, обясни Аривабене, цитиран от Шпорт Билд. „Михаел и Себастиан са различни по характер, като личности. Но начинът, по който Себ подхожда към работата – вниманието към всеки детайл, желанието да мотивира всички и да отправя конструктивни критики – ми напомня за Михаел”, допълни той.