Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари работиха по стабилизиране на F14 T

Ферари работиха по стабилизиране на F14 T

81
0
Фернандо Алонсо

Ферари работиха по стабилизиране на F14 T в петъчните свободни тренировки преди домашния си старт Гран при на Италия.

– Монца е специална писта с уникални характеристики. Дългите прави и малкото завои означават, че петъкът е посветен на търсене на оптимална аеродинамична конфигурация. Тази година колите като цяло са с по-ниско аеропритискане, но намирането на възможно най-добри настройки бе още по-сложно от обичайно. Ето защо и в двете сесии работихме по това да стабилизираме F14 T, а след това ще опитаме да оптимизираме всичко въз основа на събраните от двамата ни пилоти данни. За щастие нямахме никакви проблеми – коментира инженерният директор Пат Фрай.

Фернандо Алонсо бе сравнително доволен от първия си ден на пистата и от постигнатите резултати по отношение на настройките и гумите.

– На това трасе усещаш колата по-бърза на правите и по-лека в завоите. Трябва да се изпробват различни нива на аеропритискане. Особено съм доволен от представянето ни с повече гориво в колата. Към края се притеснихме дали няма проблем, но излязох за още една обиколка и нямаше нищо тревожно – заяви испанецът.

Ферари работиха по стабилизиране на F14 T в петъчните свободни тренировки преди домашния си старт Гран при на Италия от своя страна определи петък за положителен. Финландецът сподели, че всяка минута от тренировките е била оползотворена и съответно програмата за деня е изпълнена:

– Сутринта се концентрирахме върху преценяване поведението на различни аеродинамични конфигурации в търсене на оптимално аеропритискане. Следобед избрахме средно решение, което изглежда даде най-добри резултати и с двата типа гуми. Разликата между медиум и хард е горе-долу каквато очаквахме.