Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия отново и с двете коли в топ 10

Форс Индия отново и с двете коли в топ 10

55
0

Форс Индия спечели шест точки в домашната за тима Гран при на Великобритания. Естебан Окон финишира осми, а Серхио Перес бе девети на пистата Силвърстоун. Шефът на тима Виджай Маля присъства на състезанието, след което заяви, че е удовлетворяващо да види и двете коли в топ 10.

„Беше чисто състезание от наша гледна точка. Естебан прескочи Чеко на старта. След това и двамата имаха подобни стратегии с по един питстоп“, допълни Маля.

Окон определи старта си като брилянтен.

„Усещането бе като за тръгване със задвижване на четирите колела!“, продължи френският пилот. „Спечелих няколко позиции, но в края на обиколката загубих една от [Нико] Хюлкенберг. След това направихме добър двубой със съотборника ми. Отборът ни остави да се състезаваме, както направи и в Канада. Серхио бе бърз и ме притискаше, но успях да остана пред него. Наистина е много удовлетворяващо и двете коли пак да са в точките. Силата ни тази година е постоянството в представянето. Трябва да го постигнем и през втората половина от сезона.“

Перес сподели, че състезанието е било трудно за него. Мексиканецът смята, че не е успял да демонстрира реалното темпо на колата си.

„Трябваше да финишираме по-напред, но в крайна сметка поне взимаме точки и с двата автомобила. Моят старт бе лош и повлия на останалата част от следобеда ми, защото така и не поправих загубите от него. Макар да изкарах цялото състезание толкова близо до Естебан, че да мога да използвам DRS-а, така и нямах реална възможност да го изпреваря. Гумите ми се съсипаха от карането толкова близо до друг болид, а това ми коства доста аеропритискане“, допълни Перес.