Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия представи екипа си за 2015 г.

Форс Индия представи екипа си за 2015 г.

25
0

Форс Индия представи екипа си за 2015 г. – цветовата схема за болида VJM08 и пилотите Серхио Перес и Нико Хюлкенберг. Новият автомобил на тима от Силвърстоун обаче ще излезе на писта едва във втория предсезонен тест на отборите от Формула 1.

Представянето се състоя в Музео Сумая в Мексико Сити, като е част от събитията за промотиране на завръщащата се в календара Гран при на Мексико.

В цветовата схема преобладава сребристо-черна комбинация. Перес и Хюлкенберг вдигнаха покривалото от автомобила, по който има акценти в оранжево. От тима отбелязаха, че ключови за новото оцветяване са няколко нови търговски партньори за предстоящия сезон.

– Това е следващата еволюция на съвременната ни цветова схема, която въведохме миналата година. Тя отразява растежа на отбора и глобалните марки, с които работим – коментира шефът на тима Виджай Маля. – Много ми допада добавянето на сребърно. То придава още повече елегантност и агресивност на колата и съм сигурен, че ще се хареса и на феновете. Традиционните ни цветове остават интегрирани в схемата, но с модерен привкус.

От Форс Индия посочиха, че VJM08 е конструиран като еволюция на предходния модел на тима вследствие на стабилните технически правила в F1. Най-голямата промяна е в предната част.

– Предницата на болида изглежда много различно от предишните ни разработки – обясни техническият директор Андрю Грийн. – Новата конструкция изискваше сериозна работа през зимата, тъй като промяната в правилата доведе до загуба на аеропритискане. Постарахме се да наваксаме този дефицит.

Сред останалите промени във VJM08 са модифицирани кутии за радиаторите и нова форма на отворите. Напълно ревизирано е задното окачване – то вече е с нова хидро-механична система, заместваща оригиналния торсионен вариант.