Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия може да се бори за топ 3 при конструкторите догодина...

Форс Индия може да се бори за топ 3 при конструкторите догодина според Перес

7
0

Серхио Перес смята, че Форс Индия може да се бори за място в топ 3 при конструкторите през 2017 г. Мексиканският пилот сподели, че отборът има добър потенциал за подобна битка.

Запитан какви смята, че са перспективите на тима от Силвърстоун през следващия сезон, Серхио отговори: „Промяната в правилата ни дава огромен шанс да се придвижим напред, да се опитаме да стигнем топ 3. Всяка година напредваме. Виждам добър потенциал, чудесни хора. Бюджетът е доста стабилен за догодина, а това ще се отрази на обновленията. Не сме в позицията на големите екипи, но наистина виждам силен потенциал. Ние сме малък отбор и трябва да внимаваме в работата си. Ако се справим догодина, определено можем да сме в борбата за топ 3.”

Специален материал по темата за очакванията за 2017 г. може да намерите в последния брой на списание ClubS1 (199). В него техническият директор на Форс Индия Андрю Грийн разяснява как се изразходват средствата в тим като неговия и какви са очакванията за догодина.

Перес сподели също така в Абу Даби, че няма да промени становището си относно компанията Hawkers. Той прекрати договора си с производителя на слънчеви очила заради туит след избора на Доналд Тръмп за президент на Съединените щати. Впоследствие репликата бе изтрита, а от компанията дори купиха цяла рекламна страница в мексикански вестник, за да публикуват извинение. Освен това от Hawkers обявиха, че ще дарят 25 000 долара на фондация, подпомагаща бедни деца. Въпреки всичко Перес не промени мнението си и отказва да възобнови отношенията си с тях.

„Имам нови слънчеви очила. Връзките ми с тях приключиха. Не съм го видял (извинението във вестника – б.р.). От тях зависи дали ще помагат някому. Аз имам своя фондация, върша много благотворителна работа, хубаво ще е ако и те сторят същото. Но в конкретния случай никой не се свърза лично с мен. Всичко се случи в социалните медии, което не намирам за правилно. Нещата приключиха. Ако искат да помагат, ще го правят без мен”, заяви Серхио.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter