Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия се надява VJM08 да дебютира на писта тази седмица

Форс Индия се надява VJM08 да дебютира на писта тази седмица

35
0

Форс Индия все още се надява новият болид на тима VJM08 да дебютира на писта по време на последния предсезонен тест на отборите от Формула 1. Финалните четири дни за подготовка на екипите са в края на тази седмица на пистата Каталуния до Барселона.

Отборът от Силвърстоун пропусна изцяло първите тренировки, които се проведоха на Херес. В първата сесия на Каталуния тимът участва с модифициран VJM07, като по новия VJM08 все още се работи.

Според говорител на екипа Форс Индия ще направи всичко възможно, за да изкара автомобила за 2015 г. след три дни на писта. Той допълни обаче, че дебютът на колата не е 100% сигурен. Освен това се предполага, че Паскал Верлайн ще получи още време зад волана, след като изкара ден и половина с отбора в последните досега тренировки. Смята се, че третият пилот на Мерцедес прави тестове за Форс Индия като компенсация за закъснели плащания от страна на британския тим за използваните от него задвижващи системи на щутгартския концерн.

Междувременно Нико Хюлкенберг излезе за първи път на трасе през 2015 г. Немският пилот на Форс Индия направи 36 обиколки в неделя, като денят му не премина особено гладко. Той сподели, че е чудесно усещане да се върне пак в кокпита и работата му е доставила истинско удоволствие след зимната пауза. „За съжаление програмата ни бе съкратена заради проблем със задвижващата система – нещо, което ще прегледаме, след като колата се върне във фабриката. Това в комбинация с вятъра и студа направи работата ни по-сложна, но всяка обиколка по време на предсезонната подготовка е ценна. Нямам търпение за финалния тест и да изпробвам новата кола, но най-много искам пак да се състезаваме”, допълни Нико.

От тима казаха още, че са събрали доста полезни данни през четирите дни на изпитанията, които ще помогнат преди старта на новия сезон.