Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел предпазлив след първия ден в Канада

Фетел предпазлив след първия ден в Канада

46
0

Себастиян Фетел завърши на второ място в петъчния ден с изоставане от 0,3 сек зад лидера Люис Хамилтън. Въпреки това пилотът на Ферари остава предпазлив в очакванията си, особено след като съотношението на силите не успя да се види достатъчно добре заради завалелия дъжд.

„Трудно е да се прецени ситуацията“, заяви Фетел след края на първия ден. Първоначално се очакваше, че германецът и неговият съотборник Кими Райконен ще карат с новостите по задвижващата система на Ферари едва в събота, но в крайна сметка те направиха това още днес. „Не сме връщали газта, за да пазим агрегатите. Още от началото натискахме докрай. Имахме прекалено малко време и искахме да съберем максимално количество информация. По всичко изглежда обаче, че нещата се развиват според очакванията.

В петък винаги е трудно да се дават оценки. Не знам каква е била тяхната програма (тази на Мерцедес – б.р.), но те решиха да излязат с меките гуми (за началото на втората тренировка – б.р.). Така те имаха по-малко време от нас. От малкото обиколки които успяхме да направим със супер меките гуми ще трябва да направим заключения за ситуацията в неделя. Това не е идеално, но положението е еднакво за всички.

Като цяло нещата протекоха според планираното. Още сутринта изпробвахме нещо с бензина, за да се подготвим за състезанието. Беше хлъзгаво, защото нямаше още достатъчно гума. Това се видя и от завъртанията на другите по трасето.

Като цяло времената от днес нямат особено значение. Ставаше дума по-скоро да се добие чувство за колата. Винаги можем да работим по подобряването му и се надявам да вземем правилните решения за съботния ден.“