Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари има още много работа, ако иска да се бори постоянно с...

Ферари има още много работа, ако иска да се бори постоянно с Мерцедес, каза Алисън

34
0

Ферари има още много работа, ако иска да се бори постоянно с Мерцедес през сезон 2015 г. във Формула 1. Това заяви техническият директор на Скудерията Джеймс Алисън, допълвайки, че победата на тима в Малайзия е помогнала неимоверно много за намаляване на напрежението в италианския екип.

Алисън отбеляза, че преднината на Мерцедес в първия старт за сезона – Гран при на Австралия – бе много голяма и продължи: „Дори на чиста писта не можехме да се борим с тях там. Имаме много работа за вършене преди да пристигнем за състезателен уикенд, уверени още от първата сесия, че можем да гоним победа. Но развойната ни програма е вълнуваща.”

Техническият директор на Скудерията призна, че трудно е сдържал емоциите си в момента, когато Себастиан Фетел пресече финала на пистата Сепанг.

„Прекрасно е да побеждаваш по принцип, но има нещо наистина фантастично в този отбор. Във Ферари се работи особено упорито, екипът има невероятни традиции, с които ние живеем. Където и да отидеш във фабриката, има доказателства за огромни успехи и всеки работещ там усеща тежестта на историята.

Живеем и с очакванията на една цяла нация. Всичко това се натрупва, напрежението се просмуква и когато падне след ден като този (в Малайзия след победата на Фетел), усещането е наистина страхотно. Едва ли някой ще успее да намери подходящите думи да изрази какво усеща”, каза още Алисън.