Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фелипе Наср смята, че може да е пилот на Заубер догодина

Фелипе Наср смята, че може да е пилот на Заубер догодина

36
0
Фелипе Наср

Третият пилот на Уилямс във Формула 1 Фелипе Наср си търси титулярно място в Гран при за следващия сезон и смята, че може да отиде в Заубер.

Бразилският пилот е втори в момента в класиране на GP2 със 149 точки (лидер е Джойлон Палмър със 192). Той има значителна подкрепа от Banco do Brasil и разчита това да помогне при намирането на позиция.

– Разговорите вече започнаха – призна 21-годишният състезател пред медии в родината си. – Мениджмънтът ми търси варианти. Ще е трудно да отида във Форс Индия, но мисля, че Заубер е реална възможност.

Пилотът сподели също така, че вероятно не би приел позиция в някой от най-малките отбори – Маруся или Катерам:

– Не мисля, че ще се съглася. Това е почти като да караш в GP2. Всъщност смятам, че би било по-добре да продължа в GP2, защото така няма да проваля шансовете си за F1. Не казвам, че искам да отида в някой от най-големите екипи, но ми се ще да е отбор от средата на колоната, където да имам възможност да се боря за точки. Това би било фантастично и мисля, че е възможно.

Фелипе допълни, че не мисли за повишение в Уилямс, където този сезон е трети пилот.

– Трудно е да се намери място в Уилямс, защото двамата пилоти (адашът му Маса и Валтери Ботас – б.р.) вършат чудесна работа и отборът няма да има желание да прави промени. Ще продължа да поддържам контакти с всички възможни тимове и ще видим какво ще излезе. Уилямс ми дадоха шанс да видя какво ме очаква в F1. Участвам във всички срещи и винаги слушам радио комуникацията – каза още той.