Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел недоволен от баланса; Райконен определи представянето си като прилично

Фетел недоволен от баланса; Райконен определи представянето си като прилично

35
0

Себастиан Фетел не бе доволен от баланса на колата си след първия ден тренировки на пистата Хунгароринг. Немският пилот на Ферари се класира трети в следобедната тренировка на трасето до Будапеща, като изоставането му спрямо най-бързия – Нико Розберг (Мерцедес) – бе почти секунда (0,913 сек).

„Представянето ни бе малко объркано следобед. Поведението на колата е прилично. Трябва да подобрим всичко по малко и би трябвало утре да е по-силно. И сутринта, и след обяд бе очевидно колко конкурентоспособни са Мерцедес – това не е изненада. Не съм прегледал данните за дългите серии, но както казах, нужна е още работа. След това ще видим къде се намираме. Загубата на време заради спирането в началото на втората сесия не ни се отрази добре. Трябваше да препрограмираме някои неща, но оправихме всичко, което е добра новина. Позагубихме ритъма, но смятам, че сме в състояние да отбележим напредък и да намерим по-добър баланс на колата за утре. Трябва ни прогрес и в трите сектора – няма един, в който да имаме по-сериозно изоставане. Както вече споменах, не съм напълно доволен от баланса”, обясни Себастиан.

Съотборникът му Кими Райконен пък смяташе, че Скудерията върви в правилна посока с работата по болида. Той определи деня си като нормален и също като Фетел бе на мнение, че може да постигне напредък в събота.

„В крайна сметка представянето бе сравнително прилично”, сподели класиралият се шести финландец. „Знаем, че в Мерцедес са бързи, но съм сигурен, че ние сме в състояние да подобрим автомобила си. Друг въпрос е колко могат те да напреднат утре”, допълни Кими.

За Гран при на Унгария Ферари е с промени по капака на турбото, които са добавили 2 килограма към теглото на задвижващата система. Задното крило е модифицирано с цел подобряване стабилността в задната част на колите.