Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел окуражен от началото на уикенда за Ред Бул

Фетел окуражен от началото на уикенда за Ред Бул

59
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел бе окуражен от началото на състезателния уикенд за тима си Ред Бул. Според него отборът разполага с добра база за работа.

Липсата на проблеми днес бе основният фактор, даващ увереност на Фетел. Грижите му в петък в Белгия повлияха негативно на подготовката му за състезанието там.

– Днес бе добър ден по отношение броя на направените обиколки и нещата, които успяхме да тестваме – заяви четирикратният световен шампион. – Винаги е важно в петък всичко да премине гладко, за да имаш основа за останалата част от уикенда. Днес се чувствах малко по-щастлив, отколкото в предишни петъчни дни. На пистата обаче бе много хлъзгаво. Тазгодишните коли са различни, така чце това е нормално. Плюс това на Монца караме с минимално аеропритискане и това прави ситуацията доста интересна. Мисля, че в неделя състезанието ще е с по един бокс, но да почакаме и ще видим. Според мен някои състезатели имаха проблем с това да накарат гумите да работят както трябва. Освен това се очакваше разликата между двата типа да е по-голяма, отколкото се оказа. Това е още един показател за това, че има какво да се подобри.

Валтери Ботас от Уилямс пък изрази изненада от темпото на Ред Бул. Финландецът бе с пето време, докато Фетел бе седми.

– Беше доста впечатляващо. Утре ще видим дали това е всичко, с което разполагат, защото би трябвало да имат още малко темпо – сподели Валтери. – Трудно е да се каже Мерцедес какъв резерв имат за квалификацията. Но наистина смятам, че ние (Уилямс – б.р.) можем да се целим в топ 3. Би било хубаво, ако сме в състояние да се борим за полпозишън, но в момента е невъзможно да се предвиди.