Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел отказа поканата на Розберг да посети петъчния инженерен брифинг на Мерцедес

Фетел отказа поканата на Розберг да посети петъчния инженерен брифинг на Мерцедес

36
0

Себастиан Фетел отказа поканата на Нико Розберг да посети петъчния инженерен брифинг на пистата Сепанг, където този уикенд ще се проведе Гран при на Малайзия.

Първото нещо, което четирикратният световен шампион обясни по време на своята среща с медиите в падока на трасето до Куала Лумпур, бе, че цялата история всъщност е шега.

„Представяте ли си, че те наистина ще открити, ако се появя там? (В Мелбърн) се шегувах. Ако имаш предимство, не искаш да го издаваш. Естествено, можеш да учиш от други хора, но при нас има много умни специалисти и според мен е направена голяма стъпка в сравнение с миналата година. Сега от нас зависи да потвърдим това в следващите надпревари и да продължим да напредваме. Бях доволен от баланса в първия ден, в който се качих в болида”, заяви Фетел.

Шефът на Ферари Маурицио Аривабене имаше свое виждане по въпроса: „Първо, никой не ме е информирал за поканата. Второ, нямаме време за подобно нещо. Трето, никога не съм разрешавал на Себастиан да ходи там. Четвърто, цялата история е детинска. Ако се налагаше или той настояваше да отиде, щях да му разреша. Но първо трябва да си свърши работата за Ферари. Това се нарича дисциплина.”