Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Ще бъде чудесна вечер

Фетел: Ще бъде чудесна вечер

44
0

Себастиян Фетел постигна първа победа на пистата в Унгария, която бе една от малкото, на които германецът не е триумфирал. След чудесен старт германецът успя от трета позиция да излезе начело, изпреварвайки и двете коли на фаворитите от Мерцедес.

„Направих супер старт и бе много важно да изляза веднага начело“, обясни Фетел след надпреварата. „Колата бе трудна, но прекрасна за каране.

От нашата гледна точка разбира се колата за сигурност не бе необходима, но направи състезанието отново интересно. Не бе лесно състезание, но имахме наистина добро темпо. Сцената преди старта, когато се събрахме в кръг и после се разпръснахме бе наистина тежка. Въпреки това трябва да продължим напред. Посвещавам победата на Жул, който всички знаем, че рано или късно щеше да стане част от нашия отбор.

Денят бе фантастичен за мен и за целия екип. Успях да остана начело и да запазя спокойствие. Горд съм, че успях да постигна първата си победа в Унгария. Искам да благодаря на отбора за чудесната работа, която свършиха от петък насам и накрая всичко си дойде на място.

Има огромна разлика да си отпреди да определяш темпото на чист въздух и да се мъчиш да следваш двете топ коли.“

„От петък насам имахме много проблеми за решаване и не успяхме да изпълним предвидената си програма“, обясни пък тим шефът Маурицио Аривабене. „Затова обаче се опитахме в третата тренировка в събота да наваксаме и за щастие днес се видя, че сме се справили.

Себастиян направи фантастично състезание. Добре е да излезе в лятната пауза с две победи и осем подиума. Това показва, че сме на добър път. Казвал съм многократно, че трябва да останем здраво стъпили на земята. Мерцедес продължават да са много, много силни. Едва две обиколки преди края можехме да сме по-спокойни.“

Това бе 41-а победа за Фетел, която го изравни с легендата Аертон Сена.

„Мисля, че днес ще имаме чудесна вечер. Като си спомня как протече вечерта след състезанието в Малайзия се надявам днес да е подобно. Радвам се на подкрепата, която имахме тук, но и се радвам на предстоящата почивка в къщи с най-близките ми.“