Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Трябва да сме реалисти, разликата остава сериозна

Фетел: Трябва да сме реалисти, разликата остава сериозна

58
0

Само в едно единствено състезание през този сезон екипът на Мерцедес си тръгна победен. Себастиян Фетел успя да постигне своята първа победа за Ферари в Гран при на Малайзия. От тогава обаче той не успява заплаши отново водачите във временното класиране при пилотите и конструкторите, въпреки подобренията по колата и задвижващата система на Скудерията. В Канада усилията му бяха възпрепятствани още в квалификацията, където техниката му поднесе изненада. В Австрия обаче той се надява да създаде ядове на пилотите на Мерцедес.

„В идеалния случай винаги се опитваме да се борим за победата“, обясни Фетел на пресконференцията днес. „Аз знам, че през тази година разполагаме със силен пакет и ако всичко протича нормално, трябва отново да сме в състояние да се борим за място в челото.

Но трябва да сме реалисти. Ние трябва да имаме перфектен уикенд, а Мерцедес да имат трудности, за да се надяваме на нещо. При нормални обстоятелства е трудно да ги бием. Разликата продължава да е сериозна.“

В класирането при пилотите Фетел изостава на 43 точки от водача Люис Хамилтън. При конструкторите пък преднината на Мерцедес пред Ферари е повече от 100 точки. Заради дълги прави на Ред Бул Ринг се очаква пистата отново да е значително по-удобна на отборите ползващи задвижващите системи на Сребърните стрели.