Начало Избрани Лас Вегас иска да остане част от F1 до 2032 г.

Лас Вегас иска да остане част от F1 до 2032 г.

361
0
F1 във Вегас
F1 във Вегас, снимка Ред Бул Контент Пуул

Лас Вегас иска да остане част от F1 до 2032 г. Това стана ясно след като Окръжната управа на Вегас прие предложение, което предвижда затваряне на булеварда Лас Вегас Стрип няколко дни преди началото на състезателния уикенд. Така на практика бе гарантирано бъдещето на събитието в следващите 10 сезона.

Миналата година бе обявено така очакваното завръщане на F1 в Лас Вегас. Организаторите на надпреварата подписаха тригодишен договор провеждане на състезанието в „Града на греха.“ Промоутър на събитието ще бъде самата F1. Собствениците на шампионата инвестират значителни средства в изграждането на пистата и популяризирането на събитието. Либърти Медия също така закупи парцел земя, на който ще бъдат изградени боксовете и падока.

Преди гласуването за признаване на Гран при на Лас Вегас като ежегодно събитие, полезно за окръг Кларк, комисарят Джеймс Гибсън заяви, че планът е състезанието да се превърне в символ на града.

„Важно да се отбележи, че имаме тригодишен договор с F1. Въпреки това очакваме партньорство за цял живот. Това ще отвори пътя, за да можем да го правим поне 10 години. След това съм сигурен, че тези, които ни наследят, ще видят стойността на това, което сме сторили и ще продължат да го правят завинаги.“

Гран при на Лас Вегас също така получи определени дерогации. Това включва ограничения за улиците и времето за провеждане на събитието. Също така беше изтъкнато, че настоящата цел е то да се провежда редовно в края на календара на F1. В резолюцията се посочва, че ще се изисква затваряне на дадени улици „всяка сряда до неделя в седмицата преди Деня на благодарността от 2023 до 2032 г.“

Организаторите твърдят също, че състезанието ще окаже икономическо въздействие на стойност около $1.3 млрд. В момента работата по изграждането на огромния падок край Koval Lane и Harmon Avenue продължава с пълна сила.

„Наистина сме развълнувани от предстоящата Гран при на Лас Вегас. Часовникът тиктака и месеците се прелистват в календара. Но въпреки това сме в график и очакваме вълнуващо събитие през ноември“, каза ръководителят на проекта за Гран при на Лас Вегас Тери Милър.

„Това е възможност за цялата общност, за работната сила, за продавачите, както и за всички, които се вълнуват от новата възможност в Лас Вегас и окръг Кларк. Много се гордеем с направеното до момента. Това осигурява работна ръка за строителството, но и за функционирането на самото събитие. Ако резолюцията бъде приета, то ще продължи години напред.

„Въздействието върху общността е много значително (по отношение на) това, което Гран при на Лас Вегас носи на нашата общност“.

Тазгодишната надпревара във Вегас ще се проведе на 18 ноември. Това е само седмица преди финала на сезон 2023 в Абу Даби.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от F1 Las Vegas (@f1lasvegas)