Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 няма да е по-малко вълнуваща през 2014 г., категоричен е Сутил

F1 няма да е по-малко вълнуваща през 2014 г., категоричен е Сутил

22
0
Адриан Сутил

Формула 1 в никакъв случай няма да е по-малко вълнуваща през 2014 г. в сравнение с предишни години, категоричен е Адриан Сутил.

Пилотът на Заубер – също като всички останали негови колеги в питлейна – се сблъска с редица проблеми по време на предсезонните тестове тази година. Несигурността особено по отношение на задвижващите системи породи опасения, че може да се стигне до твърде консервативни състезателни стратегии и това съответно да намали удовлетворението на публиката от надпреварите.

Не знам защо има толкова негативно настроение в падока. Изправени сме пред ново предизвикателство – би било скучно, ако всичко си бе останало същото. Имаме нови правила, значително повече работа, всичко е чудесно. Не е лесно да направиш нещо по-добро. Карахме с V8 дълго време и знаехме прекрасно как работят тези двигатели. Сега е време за следващите. Наистина изобщо не мисля, че ще е скучно. На моменти новите мотори са малко като от надпреварите за издръжливост. Караш по трасето и чакаш инструкция кога да вървиш по-бързо. Всъщност е наистина голямо предизвикателство. Нужно е да внимаваш за различни неща в сравнение с предишните години – обясни Сутил.

Немският пилот призна, че болидите наистина са по-бавни в момента, но според него това не е повод за притеснение сега.

Така е, скоростта е по-ниска в момента и g-силите не са толкова високи, така че вратът не те боли прекалено. Все още е трудно да се карат тези автомобили. Но не мисля, че е нужно някой да се притеснява. Говорим за Формула 1 – върхът в автомобилния спорт. Нещата ще се подредят. Колите ще са достатъчно бързи в бъдеще и не трябва да се тревожим – допълни Адриан.