Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В F1 обмислят общо представяне на отборите за сезон 2022

В F1 обмислят общо представяне на отборите за сезон 2022

1287
0
Формула 1, F1, 2022
снимка: Формула 1

Във Формула 1 обмислят да направи общо представяне на десетте отбора в спорта за сезон 2022. Догодина влизат в сила нови технически правила и колите ще са различни. Идеята е да има повече битки и изпреварвания по пистите. В Гран при обсъждат дали да не оповестят началото на новата ера в спорта със специално събитие, включващо всички участници. F1 показа със специална церемония как ще изглеждат болидите догодина на пистата Силвърстоун.

От няколко години представяния на живо почти няма. Още преди пандемията от коронавирус отборите започнаха да показват болидите си преди началото на нов сезон онлайн. Живите излъчвания не винаги протичат по план, липсват и грандиозни изпълнения като гост звезди от ранга на Спайс Гърлс или Сирк дьо Солей. Една обща церемония обаче би била организирана директно от Формула 1. Въпросът е дали екипите ще се съгласят да поделят вниманието с останалите отбори или ще предпочетат самостоятелните изяви.

Според информация от няколко различни източника в Гран при планират тридневен шейкдаун догодина на новите коли зад закрити врати. Мястото е пистата Каталуния до Барселона. Отборите познават перфектно испанското трасе и подобна сесия би им позволила спокойно да придобият реални впечатления от напълно новите коли без допълнително натоварване. Обсъжда се тези закрити тренировки да са от 23 до 25 февруари 2022 г. След това се планира редовен три- или четиридневен тест, вече в Бахрейн на пистата Сахир – някъде в началото на март, вероятно около 10 март.