Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 обяви, че не се водят сериозни преговори с нови отбори

F1 обяви, че не се водят сериозни преговори с нови отбори

1553
0
старт Монца, Гран при на Италия
снимка: ATP

Шефовете на Формула 1 обявиха официално, че не се водят сериозни преговори с нови отбори за влизане в шампионата през 2021 г. В последните седмици се появиха информации, че руски и испански тимове имат сериозен интерес да станат част от Гран при.

Последната такава бе за тим, свързан с Кампос Рейсинг, който искал да влезе в спорта от 2021 г. Той бил ръководен от Адриан Кампос и Салваторе Гандолфо. За един от неговите пилоти бил гласен Паскал Верлайн, а за съветник Даниеле Аудето.

Преди това се появиха спекулации и за базиран до Силвърстоун тим – Panthera Team Asia.

В съобщението на F1 сега обаче се казва, че въпреки всички информации от последните седмици, няма сериозни дискусии с хора или компании за възможността те да станат част от спорта като отбор в бъдеще.

През август спортният директор на F1 Рос Браун каза, че има изненадващо голям интерес от страна на нови отбори, които искат да влязат в спорта. Изглежда именно това породи повечето от спекулациите.

В Гран при на Сингапур обаче президентът на ФИА Жан Тод обясни, че засега няма сериозен контакт със солиден отбор, който иска да стане част от Формула 1. И изявлението на шефовете сега потвърждава това.