Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нов отбор иска да влезе в F1 през 2021 г.

Нов отбор иска да влезе в F1 през 2021 г.

6865
0
2019 Канада старт
снимка: Венелин Николов

Нов отбор иска да влезе във Формула 1 през 2021 г. Това съобщава немското издание Auto Bild. Според информацията тимът ще се казва Panthera Team Asia F1 и ще е базиран близо до пистата Силвърстоун.

Един от основателите на тима е Бенджамин Дуран, който е известен в участието си в проекта на руския отбор SMP Racing, воден от милиардера Борис Ротенберг. Екипът промотира Сергей Сироткин, който тази година е тестпилот на Рено.

Друг от основателите на екипа е Мишел Ортс, който е френски адвокат. Той бе свързан с друг проект за отбор във Формула 1 – този на China F1 Racing Team.

Самият Дуран потвърди, че целта на екипа е да влезе във Формула 1 през 2021 г., когато в сила ще влязат новите правила. Смята се, че тимът ще използва модела на Хаас, като ще купува много от компонентите от друг доставчик.

„Имаме изненадващо голяма бройка отбори, които показват интерес към F1, каза спортният директор на спорта Рос Браун. – Но това, което казваме на тези тимове, е: нека първо да въведем новите правила и да стабилизираме ситуацията, преди да започнем да се оглеждаме за нови отбори.“