Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 пилоти обсъждат дали да застанат на коляно преди старта в Австрия

F1 пилоти обсъждат дали да застанат на коляно преди старта в Австрия

2429
0
Формула 1, пилоти
снимка: Майкъл Потс

F1 пилоти обсъждат дали да застанат на коляно преди старта за Гран при на Австрия. По този начин спортисти по цял свят демонстрират съпричастност към движението Black Lives Matter. През последните седмици предизвиканите от смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд граждански протести в Съединените щати доведоха до отзвук по цял свят. Особено силна бе реакцията на шесткратния световен шампион Люис Хамилтън, вследствие на която цялата Формула 1 предприе нови инициативи.

„Някои от пилотите вече го обсъждат“, сподели Ландо Норис прес Прес Асоусиейшън. „Ако го правим, трябва да сме всички. Ще го обсъдим след брифинга на пилотската асоциация в петък. Ще направим всичко по силите си, за да демонстрираме, че ни е грижа и уважаваме всички. Ще сторим онова, което е правилно, когато моментът дойде.“

 

View this post on Instagram

 

Remember this? I’m back doing it soon

A post shared by Lando Norris (@landonorris) on

20-годишният Норис каза още, че той иска да се справя по-добре в работата си от всеки друг пилот, но според него всички трябва да имат едни и същи възможности и да бъдат третирани еднакво

„Не е честно, че хората получават различно отношение заради расата си. Нашият спорт достига до милиони и ние като пилоти, отбори, като общност във Формула 1 бихме могли да имаме по-голямо влияние“, допълни англичанинът.

Междувременно стана ясно, че промяната в оцветяването на Мерцедес е по идея на Хамилтън. Още преди месец той обсъждал със спортния директор на щутгартския концерн Тото Волф как тимът да покаже подкрепа за борещите се за граждански права. Екипът от Бракли показа болида вчера.