Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 потвърди датите, на които ще се проведат предсезонните тестове за сезон...

F1 потвърди датите, на които ще се проведат предсезонните тестове за сезон 2022

2328
0
Формула 1, F1, старт
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Организаторите на най-висoкото ниво на моторните спортове F1 потвърдиха датите и местата, на които ще се проведат двата предсезонни теста за сезон 2022.

Очаквано първите изпитания за сезон 2022 в F1  ще бъдат на испанската писта Каталуния край Барселона. Те са в периода 23-25 февруари. Това е първата възможност, в която отборите и пилотите ще изпробват болидите според новите технически разпоредби. Tози тридневен тест няма да се излъчва на живо по телевизията. В този случай платформата F1TV ще излъчва 60-минутно резюме на в края на всеки един от дните.

Въпреки че първоначално тимовете искаха пет дни за тестови изпитания, те бяха намалени до три. От това се интересуваха най-вече по-малките екипи на стартовата решетка. Те разполагат с по-малко високотехнологични симулатори в сравнение с топ отборите. В момент като този по-малкото прекарано време в симулатора е от ключово значение за развитието на новите коли.

След това керванът ще се насочи към Бахрейн от 10 до 12 март. За втора поредна година пистата Сахир ще бъде домакин на предсезонни тестове от F1. Изпитанията в пустинната държава ще се излъчват на живо по F1TV. Oсвен шестте дни за изпитания, екипите могат да изберат снимачен ден. Всички тимове имат двудневно разрешение, ограничени до 100 км на писта с текущата кола и специално обозначени гуми на Пирели.


Тези снимачни дни основно се използват от екипи, които искат да изпробват колите си, за да изгладят определени недостатъци преди официалните тестове. Ред Бул и Мерцедес потвърдиха намерението си да имат такъв ден преди да пристигнат в Барселона. Междувременно Ферари и Алфа Таури правят частни тестове на италианските писти Фиорано и Имола.