Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 предприе действия след екшъна по трибуните по време на надпреварата в...

F1 предприе действия след екшъна по трибуните по време на надпреварата в Мексико

2414
0
Гран при на Мексико 2023
снимка, Ред Бул Контент Пуул

F1 предприе действия след екшъна по трибуните по време на надпреварата в Мексико. Ръководството на спорта наложи доживотна забрана на един от зрителите, който се сби със свои сънародници по време на надпреварата на пистата Аутодромо Ерманос Родригес.

Гран при на Мексико Сити се проведе в края на миналата седмица. В началото на състезанието местният любимец Серхио Перес направи отлично потегляне и опита да поведе клоната. Пилотът на Ред Бул обаче не остави достатъчно място на Шарл Льоклер. Двамата имаха контакт, след който Перес получи сериозни поражения в своя автомобил и отпадна. Льоклер продължи участието си в състезанието, макар да беше с повредено предно крило.

Малко след края на надпреварата се появи клип в социалните медии. В него се вижда как фен, който стои на трибуните на стадиона „Форо Сол“ удря друг зрител, който носи тениска на Ферари, след което бива укротен от други членове на тълпата. В крайна сметка агресивният фен е изведен от трибуните след намеса на охраната по трасето

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от F1wow (@f1wow)

Инцидентът в трибуните бе единствен подобен случай по време на неделната Гран при. Събитието отново се радваше на огромна посещаемост. Доказателство за това бяха пълните трибуни в различните части на трасето, включително стадиона в трети сектор.

F1 веднага предприе действия по този въпрос. Ръководството на световния шампионат забрани на агресивния фен да посещава стартове до края на живота си.

„Това беше изолиран инцидент, който беше разгледан бързо. Въпросното лице беше отстранено и му беше забранено да посещава състезания за цял живот“, каза говорител на F1.

Това не е първият случай през сезон 2023, в който има неприлично държание от страна на феновете. По-рано тази година привържениците на Макс Верстапен освиркаха част от неговите съперници по време на Гран при на Австрия. Самият Верстапен пък бе освиркан на церемонията след надпреварата в Остин. Неговият колега от Ферари Шарл Льоклер бе освиркан от мексиканските фенове след края на надпреварата в Мексико Сити.