Начало Избрани F1 продава на търг трофеите от Имола

F1 продава на търг трофеите от Имола

697
0
състезанието на Имола през 2022-ра
снимка, Ред Бул Контент Пуул

F1 продава на търг трофеите от отмнения старт на пистата Имола. Ръководството на световния шампионат и организаторите на състезанието целят да съберат възможно повече пари от този търг, които след това ще дарят на пострадалите от наводненията в Емилия Романя.

Тазгодишното състезание на Имола трябваше да се проведе на 21 май. За съжаление няколко дни преди началото на уикенда в Италия заваляха поройни дъждове, които причиниха наводнения и свлачища. Един от най-засегнатите райони бе Емилия Романя, където се намира и пистата Имола. Самото трасе също пострада тъй като беше наводнен падока на F2

От F1 внимателно наблюдаваха обстановката около Имола. В крайна сметка ръководството на шампионата реши да отмени тазгодишното издание на Гран при на Емилия Романя. Това решение бе съгласувано с ФИА и организаторите на събитието ACI.

Вероятността F1 да се върне на Имола по-късно тази година е много малка. Причината за това е натоварения график на спорта и недостатъчното свободни дати. Затова очакванията са състезанието в Имола да се върне догодина.

По-рано този месец Ферари дари 1 млн. евро на пострадалите от наводненията в Емилия Романя. F1 също последва примера на Скудерията и на свой ред дари 1 млн. евро на италианския регион, както и всичката храна и напитки, които бяха донесени за събитието. Същевременно организаторите на състезанието в Имола обещаха да върнат парите на всички хора, които са си купили билети. Разбира се, има и опция техните билети да бъдат презаверени за 2024 г.

В края на миналата седмица стана ясно, че F1 ще продаде на търг редица предмети предназначени за състезателния уикенд на пистата Имола. Сред тях са трофеите и шампанското за церемонията на подиума. Аукционът ще бъде организиран от F1 Authentics. Разбира се,  всички пари от него ще бъдат дарени на пострадалите от наводненията в Емилия Романя.

В края на миналата седмица Пирели подари наградата за полпозишън, която обикновено се подписва от пилота, спечелил квалификацията. В този случай обаче гумата е подписана от всички 20 пилоти на стартовата решетка

„Обществото на Ф1 се обедини, за да подкрепи региона Емилия Романя, който беше сериозно засегнат от неблагоприятните метеорологични условия миналата седмица“, сподели Марио Изола.

„Заедно с други глобални партньори на F1, ние предложихме малък принос за набиране на средства в подкрепа на пострадалите от наводненията общности. Наградата на Пирели за полпозишън, която трябваше да бъде връчена на пилота от Имола, ще беше подписана от всички пилоти от Формула 1 тук, в Монако. След това тя ще бъде продадена на търг. Надяваме се, че всички почитатели на нашия спорт ще се състезават за спечелването на този уникален предмет. Така те ще допринесат още повече за всички хора, които изпитват големи трудности в Емилия Романя“, добави спортният директор на Пирели за F1.

Търгът беше открит в събота и ще продължи до 6 юни. Всички предмети в него ще бъдат обявени в отделни списъци.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от F1 Authentics™️ (@f1authentics)