Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 редакторът на Скай Спортс на посещение в Ред Бул в знак...

F1 редакторът на Скай Спортс на посещение в Ред Бул в знак на помирение между телевизията и тима

1778
0
Макс Верстапен, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

F1 редакторът на британския Скай Спортс Били МакГинти ще отиде на посещение днес във фабриката на Ред Бул в Милтън Кийнс в знак на помирение между отбора и телевизията. През уикенда за Гран при на Мексико Макс Верстапен отказа да дава интервюта за канала. Недоволството му бе породено от коментар на питлейна репортера Тед Кравиц по повод финала на шампионата през 2021 г. Впоследствие целият отбор на Ред Бул реши да не общува със Скай. Първоначалната информация бе, че това ще е „до второ нареждане“. После се оказа, че бойкотът е за уикенда в Мексико. Кристиан Хорнер каза, че нещата ще се върнат в обичайното си русло от Бразилия.

Според информация на британския таблоид Дейли Мейл Скай и Ред Бул са обсъдили въпроса и са решили да сложат точка на спора. Посещението на МакГинти в Милтън Кийнс било част от процеса на сдобряване

Разправията на Ред Бул със Скай се промъкна дори в промотирането на Гран при на Лас Вегас през уикенда. Серхио Перес бе на сцената заедно с пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел. По-младият англичанин под формата на шега попита водещия Дейвид Крофт – един от основните коментатори на Скай Спортс F1 – дали му е разрешено да задава въпроси на пилот на Ред Бул.

„Да, тази вечер. Имам специално разрешение, така че не ме закачай!“, отговори Крофт.

След това коментаторът се обърна към Перес с въпроса: „На теб разрешено ли ти е да отговаряш?“

„Тях (отборът му Ред Бул – б.а.) ги няма тук!“, каза мексиканският пилот през смях.

Очаква се Кристиан Хорнер да проведе лична среща с Тед Кравиц, когато пристигнат в Бразилия. Шефът на екипа от Милтън Кийнс празнува през уикенда 50-ия рожден ден на съпругата си Гери – Джинджър Спайс от „Спайс Гърлс“. Макс Верстапен бил специален гост на партито.

В британската преса се появиха няколко коментара по повод бойкота на Ред Бул спрямо Скай. Един от тях – този в „Таймс“ предизвика гнева на съпругата на Ейдриан Нюи Аманда. В друг коментар – в „Гардиан“ – е цитиран анонимен източник, според който във Формула 1 наблюдават ситуацията с тревога.

„Те (Ред Бул – б.а.) изглежда изповядват веруюто, че ако не си с тях, то си срещу тях. Това не оставя място за разговор, защото или си опозиция, или съюзник“, заявил неназованият източник

„Това мнение не е само на Кравиц. Но то е само това. Мнение. То не променя факта, че Верстапен спечели състезанието и шампионата“, написа друг дългогодишен кореспондент – Кевин Гарсайд.

„Верстапен си свърши работата, кара брилянтно през целия сезон и на финала имаше повече точки. Но очевидно ситуацията го тревожи, иначе разните реплики на Кравиц не биха предизвикали диктаторския импулс. Ако Верстапен наистина смяташе, че в такова твърдение няма никаква истина, щеше да се изсмее. А е много жалко, че миналият сезон приключи по този начин, защото неговият талант заслужава много титли.“