Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 с нови графики за представянето на пилоти и коли по време...

F1 с нови графики за представянето на пилоти и коли по време на състезанията

2483
0

Шест различни нови графики ще има по време на състезанията от Формула 1 пред сезон 2020 г. Роб Смедли, който през миналия сезон разясняваше за феновете различни технически аспекти от спорта, обясни, че целта им е показването на зрителите на още повече информация и подробности директно от трасето. Те са разработени съвместно с Амазон Уеб Сървисис.

Графиките ще бъдат въвеждани постепенно. Първата от тях ще се появи по време на уикенда за Гран при на Австрия (3-5 юли). Тя се нарича „Car Performance Scores“ и ще представя информация, базирана на милион данни в секунда, постъпващи от колите. Ще включва сравнение представянето на болидите по време на обиколка в реално време.

Следващите графики, които ще влизат в употреба постепенно са:
  • „Ultimate Driver Speed Comparison“ – сравнение представянето на настоящите пилоти с това на състезатели, карали в Гран при от 1983 г. насам. Излиза в надпреварата, посветена на 70-ата годишнина на Формула 1.
  • „High-speed/Low-speed Corner Performance“ ще дава информация за скоростта на пилотите в завоите. Излиза в Гран при на Белгия.
  • „Driver Skills Rating“. За тази графика ще се използват данни за представянето на пилотите като резултати в квалификации и надпревари, управление на гуми, стил на изпреварване и защита.
  • „Car/Team Development and Overall Season Performance“ ще представя развитието и представянето на болиди и отбори.
  • „Qualifying and Race Pace Predictions“ – предвиждания за темпото в квалификация и състезание.

„Тези графики ще доближат феновете до пистата повече от всякога досега. Те ще отключат неразказани досега истории и поглед отвътре от питуола“, допълни Смедли.