Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 стартът на Муджело на 98% сигурен

F1 стартът на Муджело на 98% сигурен

1695
0
Муджело
снимка: Ферари

Провеждането на надпревара от Формула 1 на пистата Муджело тази година е на 98% сигурно според шефа на Ферари в Гран при Матия Биното. Смята се, че преговорите са в много напреднала фаза и се планира надпреварата да е в уикенда след Гран при на Италия – на 13 септември.

„Договорът още не е подписан, но сме много близо“, обясни Матия Биното. Шефът на Ферари коментира ситуацията, тъй като компанията от Маранело е собственик на пистата. Ако бъде постигнато споразумение, стартът на Муджело ще е №1000 в историята на италианския тим във Формула 1.

„Вероятността да се случи е 98%, но подписи все още няма. Освен това се надяваме състезанието да се проведе със зрители на трибуните. Това обаче зависи от ситуацията с COVID-19 в конкретния момент.“

Междувременно във Виетнам продължават да се опитват да намерят вариант за провеждане на своя старт от Формула 1. Поредната идея е състезанието да се състои в края на ноември.

„Преценяваме ситуацията с коронавируса и обсъждаме всичко с организаторите“, коментира председателят на организационния комитет в Ханой Нгуен Дюк Чунг. „Надяваме се да успеем да го проведем в края на ноември.