Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите във Виетнам очакват нова дата за състезанието до 2 месеца

Организаторите във Виетнам очакват нова дата за състезанието до 2 месеца

476
0
Виетнам
Трасето във Виетнам, снимка: VGPC

Организаторите на Гран при на Виетнам очакват нова дата за състезанието до 2 месеца. По план то трябваше да се поведе на 3-5 април, но заради разпространението на коронавируса бе отложено. Засега не е ясно дали то ще се проведе и кога.

След конферентна среща между F1, ФИА и отборите бяха отложени още 3 кръга от шампионата за 2020 г. – в Нидерландия, Испания и Монако. По-късно организаторите в Княжеството отмениха състезанието и нова дата за него няма да бъде търсена.

В изявление, промоутърите във Виетнам заявиха, че в момента те работят неуморно с шефовете на F1, ФИА и всички заинтересовани страни, за да се намери най-добрият възможен вариант състезанието да се проведе, като се гарантира сигурността на всички участници.

„Всички билети, закупени за оригиналните дати на състезанието, остават напълно валидни заедно с наличните им предимства“, добавят организаторите. „Те ще бъдат автоматично актуализирани според новия график на състезанието за 2020 г., когато той бъде съобщен. Надяваме се да имаме нова дата в рамките на един до два месеца.“

Тези от феновете, които не желаят да посетят състезанието на новата дата, но са закупили билети, ще могат да получат обратно парите си.

Шефът на Гран при на Нидерландия Ян Ламерс смята, че състезанието в страната тази година може и да не се проведе. Според него отлагането му за август няма да е много удачно, особено ако ситуацията с коронавируса не се подобри.