Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 удължи договора на Сингапур за домакинство със 7 години

F1 удължи договора на Сингапур за домакинство със 7 години

348
0
Гран при на Сингапур, Марина Бей
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Формула 1 съобщи официално, че организаторите на Гран при на Сингапур са сключили 7-годишно продължение на договора си за домакинство на F1 старт. Новият контракт важи от тази година до 2028-ма. Надпреварата в Сингапур не се състоя през предходните два сезона заради коронавирус пандемията.

„Радвам се, че Формула 1 ще продължи да посещава Сингапур още 7 години“, коментира президентът и CEO на спорта Стефано Доменикали. „Уличната писта Марина Бей бе домакин на първото нощно състезание в историята на F1. Сингапур продължава да вълнува феновете, отборите и пилотите и има специално място в календара. Продължението на този договор е част от дългосрочните ни планове за растеж на спорта ни в Азия.“

Министърът на транспорта и търговията на С. Исваран сподели, че страната му гледа към бъдещето, докато се справя с непосредствените последици от пандемията.

„F1 стартът в Сингапур е много привлекателен за туристи, но е платформа за провеждане на глобални събития и бизнес срещи. Решихме да продължим да посрещаме F1 още 7 години, след като оценихме дългосрочните ползи за страната. Този контракт ще помогне да поддържаме репутацията си на град с изключителен стил, а същевременно създаваме работни места и приходи за сингапурци“, допълни той.