Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 възобновява виртуалните Гран при, Ръсел, Латифи и Албон ще участват в...

F1 възобновява виртуалните Гран при, Ръсел, Латифи и Албон ще участват в първия старт

872
0
Гран при на Австрия, Шпилберг, Ред Бул Ринг
снимка: Пирели

F1 възобновява виртуалните Гран при надпревари, които започна да провежда миналата година вследствие на наложената заради COVID-19 изолация. Пилотите на Уилямс Джордж Ръсел и Николас Латифи, както и резервният състезател на Ред Бул Алекс Албон бяха потвърдени като участници в първия старт. Ще бъдат проведени три състезания в три поредни уикенда. Първото от тях ще е Гран при на Австрия на пистата Ред Бул Ринг и ще е на 31 януари.

На 7 февруари ще има състезание на виртуалния Силвърстоун във Великобритания, а на 14 февруари – на онлайн версията на Интерлагос в Бразилия. Надпреварите ще бъдат предавани в официалните канали на Формула 1 в YouTube, Facebook, Twitch, еквивалентите им в Китай. Стартовете ще са и по телевизионните канали, държащите правата за излъчване на Формула 1. У нас предаването е планирано по Диема Спорт от 20:00 часа в неделя.

Участниците ще се борят за награда, която ще дарят на благотворителна инициатива по свой избор. Най-голям ще е делът на победителя, но всички номинирани каузи ще получат средства от наградния фонд.

Ръсел стана шампион във виртуалните F1 серии миналата година. Пиетро Фитипалди ще представя Хаас заедно с брат си Енцо. За Мерцедес ще карат пилотът на екипа във Формула Е Щофел Вандоорн и Витантонио Лиуци. В екипа на Алпин ще са Кристиан Лундгаард и шампионът във Формула 3 Оскар Пиастри. Белгийският вратар Тибо Куртоа се завръща за Алфа Ромео. Всички участници ще бъдат обявени в следващите дни.