Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел спечели и последното състезание във виртуалната F1

Ръсел спечели и последното състезание във виртуалната F1

1202
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Майкъл Потс

Пилотът на Уилямс Джордж Ръсел спечели четвърта поредна победа във виртуалните надпревари във Формула 1. Тази вечер състезанието бе на мястото на Гран при на Канада, която в оригиналния календар бе насрочена за днешната дата. Ръсел би трябвало да бъде коронован за шампион ако електронните състезания бяха обединени в серия. Втори завърши пилотът на Ред Бул Алекс Албон пред Естебан Гутиерес от тима на Мерцедес.

Куриозно от състезанието за първи път бе дисквалифициран Пиер Гасли от Алфа Таури. Той единствен от пилотите от Формула 1 участва в тази надпревара, след като 4 часа по-рано приключи участието си и във виртуалните 24 часа на Льо Ман. В тях този път предпочетоха да се състезават доста от негови колеги като Шарл Льоклер, Ландо Норис и Антонио Джовинаци. В онлайн изданието на Льо Ман караха още Фернандо Алонсо и Рубенс Барикело, който прекратиха обаче участието си сравнително рано.

С приближаването на реалния сезон във Формула 1 на 5 юли виртуалните надпревари спират да се провеждат

Според познавачи на спорта като световния шампион за 2016 г. Нико Розберг пилотите, които участваха в този тип стартове, ще са малко по-добре от подготвени от останалите, поне що се отнася до реакциите в състезанията.

Специален материал по темата за състоянието на състезателите след дългата пауза може да намерите в новия брой 238 на ClubS1.