Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 заводите може да останат затворени по-дълго от предвиденото

F1 заводите може да останат затворени по-дълго от предвиденото

586
0
завод, Заубер, фабрика, Хинвил
снимка: Заубер

Заводите на екипите във Формула 1 може да останат затворени за повече от предвидените засега 21 дни, заяви пред mоtorsport.com шефът на тима на Алфа Ромео Фредерик Васьор. Сезонът трябва да започне на 14 юни в Канада, но това изглежда все по-малко вероятно заради разрастването на пандемията от COVID-19. Увеличаването на паузата за работата в заводите пък ще позволи да се намалят разходите на отборите. Екипите са изправени пред сериозен недостиг на средства от липса на домакински такси и телевизионни предавания. Според Васьор подобно удължаване на затварянето ще бъде продиктувано най-вече от желанието да се намалят разходите.

„Проучваме възможността да удължим затварянето”, твърди французинът. „Едно от решенията за намаляване на драстичните разходи би могло да бъде именно удължаване на паузата. В момента дните ни са като тези по време на летните паузи – не ни е позволено да работим, но хората като мен поддържат комуникация с други висши служители. Целият технически персонал не е в състояние да работи в продължение на три седмици, тоест до средата на април. Надявам се, че тогава ще имаме по-добър поглед върху ситуацията през останалата част от годината и ще можем да вземем решения.”

Васьор приветства също така факта, че екипите са започнали да работят в тясно сътрудничество. Така се опитват да направят най-доброто за спорта в условията на трудните текущи обстоятелства.

„Мисля, че това е положителен аспект от кризата”, каза той. „Работим повече заедно и заедно ще бъдем по-силни.”