Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фърнли убеден, че с Ред Бул и Ди Реста щял да стане...

Фърнли убеден, че с Ред Бул и Ди Реста щял да стане шампион

39
0
Пол ди Реста

Добрата форма на Форс Индия позволява на двамата пилоти да покажат своите качества. За нещастие на Адриян Сутил в трите последни състезания той определено нямаше късмет, като пропускаше да постигне добри резултати след силно представяне в квалификацията. За сметка на това Пол ди Реста успя да спечели 20 точки в първите четири старта и в Бахрейн дори бе близо до първия подиум в кариерата си.

Изпълняващият длъжността тим шеф в екипа Робърт Фърнли от дълго време е наясно с качествата на пилотите си и е наясно, че постигнатото от Ди Реста през този сезон не е случайно.

„Той изисква много от себе си и от отбора“, обяснява Фърнли. „Затова и той е при нас и това е нещото, което очакваме от него. Смятам, че сега той е значително по-спокоен и действа с много по-голяма лекота. В третата си година във Формула 1 той вече знае, как да постига резултатите, които се очакват от него.“

Според Фърнли няма причина, поради която Ди Реста да не стане световен шампион някой ден.

„Мисля, че поне 50% от настоящите пилоти имат качества да станат световни шампиони. Въпросът е да си в точното време на точното място и да разполагаш с точния пакет. Не виждам причина, ако бяха на правилното място, например в Ред Бул, Пол и няколко други да не могат да го постигнат. Със сигурност той има качества за това.

Привличането на Адриян бе важен ход. Искахме нещата да минат безпроблемно и да запазим сериозно напрежение върху Пол. Всеки пилот трябва да действа на лимита на възможностите си.

Постигнатото в Бахрейн бе чудесен успех, но двамата с Виджай имахме странно чувство, когато наблюдавахме състезанието. Може да се каже, че след края му бяхме леко разочаровани.

Все пак този резултат показва, къде се намираме ние като отбор. Разбира се очакваме още повече. Хубаво е, че имаме шанса да се борим за петото място при конструкторите. Знаем, че това ще е чудесен резултат за всички нас и най-вече за нашия шеф (Маля – б.а.). Ако след средата на сезона все още сме на това място ще е чудесно.“

Минаването по-напред ще е трудно при наличието на отбори като Ред Бул, Ферари, Лотус и Мерцедес. Зад Форс Индия пък в момента след един труден старт на сезона се намира Макларън.

„Сигурен съм, че те ще се завърнат по-силни и ще бъде трудно да се справим с отбор, силен и разполагащ с достатъчно ресурси като техния.“