Начало Списание Фаворитите

Фаворитите

24
0

Новият сезон във Формула 1 се приближава с всеки изминал ден. Тестовете са в разгара си.
Новите автомобили вече са на пистата. Това е един от най-хубавите моменти през годината. Очакването е огромно. Подробностите около новите коли, времената на всеки от пилотите в обиколка и най-дребните детайли вълнуват всяка седмица на изпитания.
Нормално се постарахме в този брой да ви дадем най-много информация за началото на подготовката, за конструкциите на новите болиди и първите им опити в тренировките и цялостната им философия и възможно развитие.
Пилотите свикват с колите и тяхната гледна точка е особено важна. Присъствахме на най-важните промоции и се надявам, че успяхме да научим доста. Разбира се, в центъра на нашето внимание са фаворитите – трите топекипа на Макларън, Ферари и Рено и върху тях е съсредоточено и нашето внимание.
Държим, естествено, под око и другите, като BMW и Тойота, от които през новия сезон се очаква много. Точно в суетнята около новия сезон и технически решения най-опитният между нас Илчо Йорданов ни връща към гения на 70-те години Гордън Мърей, чийто автомобили биха вървели добре и в съвременната Формула 1.
Извън нея не можем да пропуснем завръщането на Пежо в легендата Льо Ман, както и рекордната седма победа на Мицубиши в Дакар. За победителя Стефан Петерхансел вече ви разказахме и сега просто се връщаме към самата надпревара. Започна и новият световен рали шампионат. Нов шампионат, но със стари победители – Льоб и Ситроен. Дано Форд и Грьонхолм не ги оставят да си правят както си поискат.
И какво още, в очакване на новия сезон ще ви предложим още един брой със специалното ни годишно приложение, в навечерието на самия шампионат с всичк тимове, пилоти и наистина актуална информация и снимки.

Иван Тенчев